Accu voor HP Compaq 6710b
by nangua
 koopaccu
Feb 12, 2017 | 2096 views | 0 0 comments | 70 70 recommendations | email to a friend | print | permalink

Bij een aankoopprijs van bijna 1300 Euro (~ $ 1390), de Omen 17 w100ng is op dit moment de goedkoopste apparaat binnen zijn lineup. Dit iets lager-performance model maakt ook games soepel op zijn mat Full HD paneel. The Omen biedt een zeer goede levensduur van de batterij voor een gaming laptop.

The Omen 17 w100ng is het huidige instapmodel in HP's 17,3-inch gaming-laptop range. Een Core i5-6300HQ processor en een GeForce GTX 1060 GPU zijn geïnstalleerd. Zo, de prestaties van de laptop is zwakker dan die van de Omen 17-w110ng ( Core i7-6700HQ , GeForce GTX 1070 ), die we al hebben getest. Echter, de prijs van bijna 1300 Euro (~ $ 1390) is ook ongeveer 500 euro (~ $ 534) lager is dan die van zijn zus model. The Omen vindt rivalen in laptops zoals de Asus 'GL702VM en MSI's GS73VR 6RF .

Aangezien beide Omen 17 modellen zijn voorzien van een identieke bouwen, zullen we niet gaan diepgaand over behuizing, connectiviteit, invoerapparaten, luidsprekers of display. De bijbehorende informatie is te vinden in de herziening van de Omen 17-w110ng .

The Omen is ingericht met dezelfde Full HD paneel als zijn zuster model dat we hebben getest. Niettemin, de tarieven verschillen enigszins. Dit is normaal twee identieke schermen nooit zal overeenkomen met 100%. Het is een helder, hoog contrast, het bekijken hoek stabiele IPS-paneel. Positief: PWM-flikkering is nooit een probleem.

Het scherm ondersteunt Nvidia's G-Sync-technologie. Dus de framesnelheden van het paneel en de GPU zijn op elkaar afgestemd. Dit is zo glad mogelijk beelden te garanderen zonder voortplanting fouten - vooral in computerspelletjes.

Hewlett Packard lanceert gaming laptops in een 15,6 en 17,3-inch formaat onder het label "Omen". De onderhavige inrichting is het instapmodel van de 17,3-inch lineup. Het maakt allemaal up-to-date computer games vloeiend op het scherm. Onze review-exemplaar verkoopt voor ongeveer 1300 euro (~ $ 1390).

Met HP's Omen 17 w100ng, worden we geconfronteerd met een gaming laptop die niet sport de Core i7-6700HQ vaak gebruikt in dergelijke apparaten. In plaats daarvan, installeert HP de goedkopere Core i5-6300HQ . De CPU klokken op een basis snelheid van 2,3 GHz, die kan worden opgevoerd tot 2,8 GHz (vier kernen), 3 GHz (twee kernen) en 3.2 GHz (één core) via Turbo. De Core i5 verschilt niet alleen in termen van de lagere kloksnelheden van de naam Core i7. Intel niet verstrekken van de Core i5 met Hyper-Threading. Aldus kan elke kern van het verwerken 6300HQ slechts één thread. De 6700HQ kan gelijktijdig verwerken twee draden. Bijgevolg is de 6300HQ presenteert een veel lagere score dan de 6700HQ in de multithread-tests. De Core i5 processor uitgevoerd onze CPU tests bij 2,8-3,2 GHz (single-draad) en 2,8 GHz (multithread). Accu HP Compaq 6710b .

de algehele prestaties van het systeem is onberispelijk. Een snelle SSD en een sterke processor zorgen voor een snel draaiend systeem. De subjectieve indruk wordt ook weerspiegeld in de zeer goede PCMark benchmark-scores. Een blik op onze vergelijkende tabel blijkt dat de sterkere hardware in de Omen zustermodel niet voordelen heeft te brengen in het dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld, de geïnstalleerde PCIe / NVMe SSD presenteert haar deugden bij de lancering van het besturingssysteem (kortere opstarten keer) en in computerspelletjes. De laatste heeft vervolgens de SSD worden geïnstalleerd.

Het systeem drive is een solid state drive van SanDisk. Dit M.2 model (2280) heeft een totale capaciteit van 128 GB. Ongeveer 89 GB kan worden gebruikt af fabriek. De SSD's read prijzen zijn redelijk in totaal. De relatief lage schrijfprestaties tarieven blijkt dat het niet een van de topmodellen onder de SSD's. Gebruikers die hogere snelheden kunnen wisselen van de geïnstalleerde SATA III SSD voor een veel sneller (en duurder) PCIe / NVMe model. Een traditionele 2,5-inch harde schijf biedt de benodigde opslagcapaciteit nodig in een gaming laptop. HP heeft gekozen voor een 1 TB-model (7200 RPM) van HGST. Beide opslagapparaten worden vervangen, hetgeen zou betekenen openen behuizing van de laptop.

De GeForce GTX 1060 grafische kaart is geïnstalleerd in onze huidige review-exemplaar. Het is gebaseerd op de Pascal architectuur en is Nvidia's huidige instapmodel in de GPU premium class. De chip is altijd actief. De geïntegreerde HD Graphics 530 uitgeschakeld is af-fabriek en de gebruiker kan niet opnieuw activeren. De GTX 1060 ondersteunt DirectX12. 6144 MB GDDR5 videogeheugen ondersteunt. We maten een maximale kloksnelheid van 1900 MHz. Dit percentage kan alleen worden gehandhaafd gedurende een korte tijd. De GPU's gemiddelde kloksnelheid bedroeg ongeveer 1550 MHz tijdens onze test.

The Omen maakt bijna elke up-to-date spel soepel met behulp van de Full HD-resolutie en hoge kwaliteit instellingen. De maximale kwaliteitsniveau kan worden gekozen in veel gevallen ook. Een kijkje in onze database blijkt dat de resolutie / kwaliteit niveau heeft alleen in X-Plane moet worden teruggebracht van de games die we hebben getest. Inname van een Omen model met een GeForce GTX 1070 grafische kaart nodig zou zijn voor hogere resoluties.

De ventilatoren draaien permanent in een hoorbare gebied in idle-modus. Nogmaals, de BIOS optie "Ventilator altijd aan" is verantwoordelijk voor deze HP laptop. De fans zijn soms inactief na deze optie uit te vinken. De ventilator werkt niet versnellen sporadisch in de ruststand. Het geluidsniveau stijgt tijdens belasting. We meten een geluidsniveau van een hoge 54 dB tijdens de stress test. Ter vergelijking: het veel slanker Asus GL702VM produceert minder geluid. Het niveau varieert ongeveer 44 dB (40-47 dB) in gamesessies. Accu HP EliteBook 8540w .

The Omen uitgevoerd onze stress test (Prime95 en Furmark een looptijd van ten minste één uur) anders in AC en batterij modes. De processor geklokt op 2,8 GHz in de AC modus. Het af en toe geknepen tot 800 MHz. De graphics unit geklokt met een snelheid van rond 1200 MHz. De snelheden in de batterij mode waren 1,8-1,9 GHz (CPU) en 1,6 GHz (GPU). De laptop was niet overdreven warm. 40 ° C werd alleen overtroffen op vier meetpunten tijdens de stress test. Niet erg verwonderlijk: The Omen's zustermodel warmt veel meer te wijten aan de hogere performance hardware.

The Omen bleek zeer dorstig in de ruststand te zijn. We maten een maximum stroomverbruik van 29 watt. Asus 'GL702VM toont aan dat een lager energieverbruik mogelijk is, zelfs wanneer de iGPU is uitgeschakeld. De energiebehoefte klom tot 141 watt tijdens de stress test. De voeding is nog lang niet uitgeput. HP omvat de 230-watt voeding die we kennen uit de GTX 1070 zustermodel . Een compacter model zou hier voldoende zijn geweest.

The Omen behaalde een batterijduur van 06:04 uur in onze praktische Wi-Fi-test - enkele kantoor laptops kan niet concurreren met dat. We simuleren de belasting die nodig is voor het openen van websites hier. De "Balanced" profiel is ingeschakeld, wordt de energiebesparende functies zijn uitgeschakeld, en de helderheid van het scherm wordt gedimd tot ongeveer 150 cd / m². De laptop erin geslaagd een looptijd van 5:13 uur op een opgeladen batterij in onze video-test. Hier, de korte film Big Buck Bunny is (H.264-codering, 1920x1080 pixels) een lus. De draadloze modules en energiebesparende functies zijn uitgeschakeld, en de helderheid van het scherm is ingesteld op ongeveer 150 cd / m². In totaal heeft de Omen levert een zeer goede levensduur van de batterij voor een gaming laptop. De betere prestaties zustermodel is duidelijk beter gepresteerd.

Het instapmodel van de Omen lineup is niet voorzien van een Core i7 CPU, maar "slechts" biedt een Core i5-6300HQ processor. Bijgevolg is de koper "slechts" moet ophoesten 1300 Euro (~ $ 1390). Echter, de geïnstalleerde processor heeft meer dan genoeg rekenkracht voor alle gangbare toepassing scenario's. De 6300HQ en GeForce GTX 1060 grafische kaart combinatie maakt bijna elke up-to-date spel in Full HD-resolutie met behulp van hoge, en soms zelfs maximum, kwaliteitsinstellingen. Nvidia's G-Sync-technologie zorgt voor een vloeiende beeldweergave op de 75-Hz scherm.

De soepel draaiende systeem is te danken aan de SATA III SSD. Echter, er is nog ruimte voor meer. De SSD kan worden geruild voor een veel snellere PCIe / NVMe model. de geïnstalleerde 1 TB harde schijf ter vervanging zou ook mogelijk zijn. De matte IPS-paneel wil met een hoge helderheid, hoog contrast en stabiele kijkhoeken.

Met de Omen 17 w100ng, HP lanceert een evenwichtig instapmodel in de wereld van gaming laptops. Accu HP 650 .

The Omen is niet vrij van smaad: HP zou bijvoorbeeld rework het lawaai ontwikkeling. De laptop meer geluid dan nodig is. Het koelsysteem lijkt te zijn ontworpen voor de combinatie van Core i7-6700 en GeForce GTX 1070. Een BIOS-update hier dingen kunnen verbeteren. De laptop kan niet bieden Thunderbolt 3 of USB 3.1 Gen2-poorten, ook niet. We verwachten dat een dergelijke haven in een 2016/2017 laptop van deze prijsklasse.

Comments
(0)
Comments-icon Post a Comment
No Comments Yet