7 bedste billig XP-Pen tegneplader til nybegyndere
by wildmax
 tegneplade
Oct 14, 2021 | 550 views | 0 0 comments | 28 28 recommendations | email to a friend | print | permalink

Skal du skifte musen ud med en tegneplade?

Vil du arbejde ergonomisk bedst muligt er det ikke mus du skal bruge. Heller ikke en masse ruller der sidder på en keyboard.

Er du grafisk designer, eller nyder du bare at tegne på computeren, så er en tegneplade rigtig god at have. Med et tegnebræt eller en digitizer som det hedder i fagsprog, kan du omdanne dine streger på pladen til grafik på skærmen.

Skal man være præcis, hedder tegnepladen faktisk en digitizer. Den består af en plade, der opfører sig som en trackpad på din bærbare, og så har den en tilhørende pen, som du bruger til at navigere med.

Ved hjælp af et USB-stik eller Bluetooth tilslutter du tegnepladen til din computer, og så er det blot om at lade kreativiteten få fuldkommen frit løb. Når først den medfølgende software er installeret, kan du benytte pladen sammen med den medfølgende pen. Pladen kan bruges til alle de ting, du før har brugt din mus til, og derudover giver den dig et væld af nye funktioner og muligheder.

Det er noget så simpelt som en tegneplade til pc. Den fungerer som kuglepen på papir. Trykker du kuglepennen ned og trækker den rundt tegner du på papiret. Svæver du den over papiret, flytter du dens position uden at tegne. Det er sådan en tegneplade også fungerer. Pladens størrelse er oversat til skærmen. På den måde kan du skrive og tegne langt med intuitivt, end hvis du brugte en rigtig mus.

Det kan være rigtig svært at redigere billeder præcist ved hjælp af mus. Her kommer tegnetablet virkelig til sin ret.

Har du tidligere prøvet at lege med fotoredigering med enten traditionel mus eller trackpad, vil du opleve en verden til forskel.

Med en digital pen, også kaldet digitizer, er det nemmere at styre fx kloningsværktøjer og pensler i Photoshop / Gimp end med musen.

XP-Pen tegneplader er som skabt til den slags, og det føles vitterligt, som om du sidder og tegner direkte på billedet. Det er super intuitivt.

Brug af pen i stedet for mus er en god løsning for personer med endens til museskader eller irritation i led og muskler ved brug af mus. Pennen giver en mere naturlig armstilling og letter pres på muskler og sener og forhindrer skader ved langtids arbejde på computer.

Kan du bruge tegneplade med skærm?

Er det en traditionel tegneplade, eller er den med indbygget skærm?

Tegnepladen vil du typisk have til at ligge lige foran dig. Bag tegnepladen står din computer, og du kommer til at kigge hen over din tegneplade på din computerskærm, når du skriver.

Dét kan godt virke en smule forvirrende i forhold til at arbejde med almindelig blyant og papir, hvor du jo både kigger ned på din blyant og på det du skriver samtidig. Så det kan altså i begyndelse godt være svært at kigge frem samtidig med, at din hånd arbejder i det skjulte foran dig.

Til tegning ville pladerne med indbygget skærm være klart bedst. Tydeligvis designet til at løse grafiske opgaver. Altså tegner man direkte på skærmen med pennen, og ser sin tegning dukke frem nedenunder.

Skitser bliver mere præcise og fritskrabning bliver en leg. Men de er noget bøvlede, da de stadig skal forbindes til en computer.

hvis du står overfor at skulle købe din første tegneplade, så skal du helt klart vælge at poste lidt flere penge i projektet, og vælge den nye tegneplade med skærm … det er en god investering…

Kom igang med at bruge den

Når du har anskaffet dig en tegneplade, skal computeren kunne tale sammen med den. Derfor skal du installere en såkaldt driver fra Wacoms eller XP-Pens hjemmeside. Bemærk, at du skal vælge en driver, der passer til den rigtige tegneplade. Du skal også vælge efter om du bruger PC eller Mac.

Det er fedt at tegne på tegneplade til pc

En tegneplade er super følsom. Alt efter hvor hårdt eller let du trykker ændrer det tykkelsen af den streg du tegner, og så har en tegneplade og pen knapper til at ændre brush, brush size, undo og alt muligt andet.

Dit grafiske arbejde vil tydeligt blive mere præcist, der virkeligt kan gøre en stor forskel, når du sidder, og arbejder på din computer.

Ligegyldigt om du bruger professionelle programmer som Photoshop eller Clip Studio Paint, eller bare tegner i MyPaint, så vil du opleve en stor fordel ved boardet frem for at tegne med en mus.

hvis du har den mindste interesse i at illustrere og håndtegne på PC, Mac, Linux, Chrome eller Android så har du fået et virkelig godt værktøj nu.

XP-Pen mærke – de billige og effektive

Wacom er firmaet, der producerer de bedste tegneplader. De laver en række forskellige modeller, som passer til de fleste behov.

Deres professionelle modeller hedder Cintiq og Intuos Pro. Begge modeller bruges af professionnelle grafikere, illustratorer og tegnefilmsskabere. men den er ret dyr.

XP-Pen er derimod en kinesisk konkurrent til Wacom. Der er sket meget på området siden '2018.

Jeg er den heldige ejer af en XP-Pen Artist 15.6 Pro som er en af de dyrere tables hvor der er en indbygget skærm i tabelen, således at man tegner direkte på skærmen. Og det virker. Det føles tæt på at være det samme som at bruge pen og papir.

Mine erfaringer med XP-Pen er at de er rimelig præcise og at deres produkter er af en ordenlig kvalitet.

Med hensyn til at tegne og male, pennen er meget præcis, med en ekstraordinær følsomhed over for pres. Uanset om du trykker fast eller let, pennen afspejler delikatesse af linjerne, ligesom det ville, hvis det var en blyant skitser på paper.

Det er nok den bedste kvalitet du kan få for pengene. Deres Star/Deco serie plejer ikke at koste alverdens. De fungere utroligt godt taget prisen i betragtning.

jeg har tænkt på XP-Pen's Artist 24 tegneplade med skærm, da den er stor, og billig, den er pengene værd.

7 bedste XP-Pen Tegneplader til nybegyndere

Hvilken tablet skal man så vælge ? Som udgangspunkt har XP-Pen 3 forskellige linjer af tablets: Star , Deco og Artist.

Star er de mindste af dem. Deco er XP-Pens "mellemklasse" og sandsynligvis også den mest populære. Digitizerne i Artist-serien har indbyggede skærme, så man kan male direkte oven på billedet.

1. XP-Pen Star G430S / Star G640

lille Størrelse (Star G430S: 4 af 3 tommer arbejdsområde / Star G640: 6 af 4 tommer ) er ideel til begrænset skrivebordsplads. Ultra-slankt og kompakt design, Lys-vægt, så det er let at bære, og ingen problemer med opbevaring.

XP-Pen Star G430S / Star G640 understøtter desuden 8192 niveauer af trykfølsomhed, og har en opløsning på 5080 Lpi der egentligt er rigeligt for almindelige bruger, der ikke arbejder på et professionelt plan.

Trådløs og batteriløs P01 pen. Pennen har 2 knapper i siderne, som er forprogrammeret til at udføre en bestemt handling i softwaren.

Den kan bruges i såvel dit privatliv som på arbejdet til f.eks. at spille OSU, tegne, skitsere, redigere filer, indføre digitale signaturer og så videre.

Arbejder du med fotografier på hobby niveau, eller er du entusiast indenfor billedbehandling, kan denne Star G430S / Star G640 tegneplade gøre de helt store underværker.

2. XP-Pen Deco Fun

De XP-Pen Deco Fun tegneplader fås i størrelserne XS ( 4.8 x 3 tommer arbejdsområde ), S ( 6.3 x 4 tommer ) og L ( 10 x 6.27 tommer ) . Med fire forskellige farver vil der være én, der passer nøjagtigt til dig og dit kreative arbejde.

Pennen har nemlig en høj trykfølsomhed på 8192, hvilket tillader dig at være meget præcis i din penneføring. Koblet med pennens tilfunktion på ±60° ( XS version understøtter ikke ) har du rig mulighed for at være ekstra ekspressiv i dit arbejde, og f.eks. lægge skygger på dine tegninger i den helt rigtige nuance.

Tilslutningen af din tegneplade er det desuden legende let, da det kan gøres med enten USB.

Deco Fun er kompatibel med Android-telefon og -tablet, Mac- og Windows-computer eller Chromebook.

Desuden har tegnepladen gummifødder i hvert hjørne bagi, der forhindre rystelser når der tegnes.

3. XP-Pen Deco 01 V2

Som ny eller rutinerede tegner, er denne model Deco 01 V2 fra XP-Pen et helt perfekt sted at starte ud med.

Digitizerens aktive arbejdsområde fylder 10 x 6.25 tommer, og de større tegning område giver du mere behagelig at bruge.

tegneplade har i venstre side 8 programmerbare knapper, som du kan bruge til at lette din arbejdsproces ved at have dine mest brugte genveje lige ved hånden.

Den bliver leveret med den nye Pen P05 , der bryster sig af at have en uovertruffen trykfølsomhed og imponerende respons på penhældning.

Supertynd pen tablet med lav vægt i virkelig flot sort farve, kan bruges sammen med Android Smartphones. ~ Så kan man tegne hvor som helst!

4. XP-Pen Deco Pro MW / SW Bluetooth

XP-Pen Deco Pro tabletter fås i to størrelser: small ( 9 af 5 tommer arbejdsområde) og medium ( 11 af 6 tommer).

Serien Deco Pro bygger videre på den stærke forgænger Deco, hvor selve tegnepladerne er blevet tyndere, mens de programmérbare genvejstaster knappers er forbedrede.

Den har 8 programmérbare knapper og berøringsfølsomme hjul ( hurtigt at ændre størrelsen på penslen ), Alle disse kan bruges til at lave shortcuts i dine programmer.

Med den digitale pen PA1 kan der registreres tryk i 8192 niveauer. Faktisk er der næsten ingen forsinkelse.

Deco Pro kan også registrere, om man hælder pennen lidt, så det er lettere at lave efterligne virkelighedens pensler.

De bluetooth trådløse muligheder gør, at man kan arbejde op til ti meter væk fra computeren.

5. XP-Pen Artist 12 Pro / Artist 13.3 Pro / Artist 15.6 Pro

XP-Pen Artist 12 Pro / Artist 13.3 Pro / Artist 15.6 Pro er forsynet med en skærm på 11.6"/ 13.3"/15.6″. Denne har XP-Pen kombineret med deres kraftfulde PA2 pennen. Kombinationen af disse to vil sikre, at både din komfort og din produktivitet er i top.

Hertil skal det selvfølgelig også påpeges, at den er bestående af holdbare, ridsefaste materialer. Det gør selvfølgelig også, at den er pålidelig dag efter dag.

Den IPS skærm er lamineret så du undgår parallakse. Fuld-lamineret skærm med en anti-glare skærmbeskytter sikrer en behagelig visuel oplevelse.

Når du arbejder med grafisk arbejde på en tegneplade, er det vigtigt, at opløsningen er god. På XP-Pen Artist 12 Pro / Artist 13.3 Pro / Artist 15.6 Pro får man nemlig en 1920 x 1080 Full HD-skærm.

Derudover er det også vigtigt, at farverne på enheden er naturtro. bryster den sig af en farveskala på 88% NTSC ( Artist 12 Pro: 72% NTSC farveområde ) , hvilket sikrer naturtro farver.

Pennen kan registrere tryk i hele 8192 niveauer, og jo hårdere man trykker, jo tykkere bliver stregen, man maler med – præcis som med en almindelig pen.

Batterifri Pennen er vippefølsom, Efterligne børste vippe effekt. for at sikre den samme nøjagtighed.

6. XP-Pen Artist 22 (2nd Generation)

XP-Pen Artist 22 (2nd Generation) er udstyret med en virkelig skøn og lysstærk skærm, der er god til at gengive farver og samtidig har en flot detaljerigdom.

Den 21,5 tommer store IPS skærm med Full HD ( 1920 x 1080) sikrer at du ser dit arbejde bedst muligt.

Et bredt farverum sikrer at monitoren producerer en realistisk farvegengivelse for 90% af Adobe RGB. Kontrasten i tablettens indbyggede skærm er på 800:1 og den har en farvedybde på 16,7 millioner farver.

Modellen her har en trykfølsomhed på hele 8192 niveauer, -/ 60 niveauers hældningsgenkendelse ,og stort set ingen forsinkelser. Det giver dig masser af mulighed for at være udtryksfuld når der tegnes.

PA6 Batterifri pennen store opløsning på 5080 linjer per tomme kombineret med en svarrate på ≥ 220 RPS kan du være sikker på at være helt præcis!

7. XP-Pen Artist 24

XP-Pen Artist 24 er en avanceret og kreativ tegneskærm, som er designet til at forbedre hver en del af dit kreative flow.

23.8” skærm giver masser af plads til at sætte liv til dine idéer.

Stort set ingen parallakse og intet jitter med denne førsteklasses 2K ( 2560 x 1440 ) QHD skærm, kompletmed en farvegengivelse i Førsteklasses med 94% Adobe RGB.

PA6 batteri-Pen for overlegen præcision medfølger. Pennen er hældningsfølsom og har 8192 niveauer af trykfølsomhed.

Artist 24 er kompatibel med både Mac og pc, og arbejder problemfrit sammen med din computers konfigurationer.

Personlig konklusion

XP-Pen tegneplader varierer i pris afhængig af deres størrelse og funktioner , som kan hjælpe dig med at nå helt nye højder i dine kreative projekter.

XP-Pen Artist tegneplade med skærm koster en mindre formue og er ikke så relevante for den almene fotograf. Hvis du er illustrator, 3D tegner eller grafiker og lever af at sidde og tegne på din computer så er de absolut geniale.

Med XP-Pen tegneplade får du nemlig helt nye muligheder for at slippe kreativiteten løs og fordybe dig. Hvad end det er tegning, fotografering eller 3D-modeller, der har stjålet dit kreative hjerte, kan du få glæde af XP-Pen, som åbner op for muligheder, du end ikke havde drømt om.

i det store hele ved jeg, at du bliver enormt glad for din XP-Pen tegnetablet og de muligheder den giver dig ved digital tegning!

kilde link: https://www.storexppen.eu/articles/7-bedste-billig-xp-pen-tegneplader-til-nybegyndere.html

Comments
(0)
Comments-icon Post a Comment
No Comments Yet